Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue tutuksi!

Aloitamme Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue tutuksi -kampanjan!

Julkaisemme Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaalisen median kanavissa säännöllisesti kuvia alueen paikkakunnilta. Tarkoitus on tunnistaa mistä kuva on otettu. Tieto tai arvaus kerrotaan kommentoimalla julkaisua. Ehkä tästä muodostuu vielä leikkimielinen kisa, toivomme aktiivista osallistumista!

Kuva 7/30

Tämä komea piippu löytyy upeasta jokimaisemasta, mutta mille tai kenelle piippu nykyisellään kuuluu? Mistä kunnasta on kyse?

Kommentoi vastauksesi tai kerro paikkakuntatietoa alueelta Facebookissa ja Instagramissa.

Seuraava kuva julkaistaan 8.6.2022.

 

Ruukki joen rannalla

Kuva 6/30

Mistä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen kunnasta tämä kuva on otettu? Tiedätkö tai arvaatko oikean vastauksen? Tunnetko patsaaseen liittyvän tarinan?

Kommentoi vastauksesi tai kerro paikkakuntatietoa alueelta Facebookissa ja Instagramissa.

Oikea vastaus: Kuvassa on Sandelsin ratsastajapatsas, joka sijaitsee Siikalatvan Rantsilassa.

Seuraava kuva julkaistaan 25.5.2022.

Kuva 5/30

Ennen tätä koskea pitkin uivat tukit ja hurjimmat laskivat koskea myös tukin päällä seisten. Nykyisin koskessa viihtyvät melojat.

Mistä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen kunnasta tämä kuva on otettu? Tiedätkö tai arvaatko oikean vastauksen?

Kommentoi vastauksesi tai kerro paikkakuntatietoa alueelta Facebookissa ja Instagramissa.

Oikea vastaus: Kuvassa on Taivalkoski.

Seuraava kuva julkaistaan 11.5.2022.

Kuva 4/30

Tälle luontopolulle ensimmäistä kertaa astuva yllättyy kasvillisuuden rehevyydestä sekä joen ja sen sivu-uomien törmien jyrkkyydestä. Lakeuden tasaisissa maisemissa voi kohdata jyrkkiä ylä- ja alamäkiä.

Tältä paikkakunnalta löytyy valtakunnallinen vuoden kylä 2020. Kylältä löytyy kuvan luontopolku, jossa kyläläisten mukaan rauhoitut, virkistyt ja rentoudut!

Oikea vastaus: ”Kyseessä on Tyrnävä. Vuoden 2020 kylä oli Markkuu ja Markkuun luontopolulla voi nauttia luonnosta, rauhoittua ja rentoutua.Facebook-kommentti.

Onko paikka tuttu? Mistä paikkakunnasta on kyse? Kommentoi vastauksesi tai kerro retkeilykokemuksistasi Facebookissa ja Instagramissa.

Seuraava kuva julkaistaan 27.4.2022.

Kuva 3/30

Oletko lomaillut kyseisellä seudulla? Onko tämä kuva sinun kotiseudultasi? Vaikka pihalla on vielä lunta koko hyvinvointialueella, niin kesäaikaan siirtymisen kunniaksi julkaisemme tänään kesäisiä kuvia. Kyseinen kuva antaa luvan haaveilla leppoisista kesäpäivistä.

Tässä yhdessä Suomen vanhimmista kansallispuistosta tekemistä riittää ympäri vuoden, sillä alueen luonto tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet tehdä, harrastaa ja nauttia. 70 kilometrin reitistöverkosto kattaa alueen erittäin hyvin. Kirkasvetisissä suppalammissa on myös mahdollista pulahtaa uimaan kesän helteillä tai kalastaa vuodenajasta riippuen joko onkien, uistellen tai pilkkien. Oikea vastaus: Kuvassa suppaillaan Utajärvellä.

Seuraava kuva julkaistaan 13.4.2022.

Punainen lato joen rannassa.

Kuva 2/30

Toisen kuvan kohde on hyvin säilynyt esimerkki alueen vanhasta talonpoikaiskulttuurista ja rakennusperinteestä. Tilalla on kaikkiaan parikymmentä rakennusta, joissa on arvokkaita kansanomaisen rakennustavan yksityiskohtia.

Rakennukset ja esineet ovat peräisin 1700-luvulta. Pihapiiri lähipeltoineen on suojeltu rakennuslain nojalla. Sen historiallinen esineistö kuuluu Suomen kansallismuseon kokoelmiin.

Oikea vastaus: Kyseessä on Lamminahon tila Oulujokivarresta Vaalasta. Kohde on poikkeuksellisen hyvin säilynyt esimerkki alueen vanhasta talonpoikaiskulttuurista ja rakennusperinteestä. Sen historiallinen esineistö kuuluu Suomen kansallismuseon kokoelmiin. Kohde toimii kesäisin Vaalan kunnan ylläpitämänä museona sekä erilaisten tapahtumien ja työnäytösten pitopaikkana.

Seuraava kuva julkaistaan 30.3.2022.

Kuva 1/30

Ensimmäisen kuvan julkaisussa on patsas, joka kunnioittaa Pohjois-Suomen ensimmäistä naiskansanedustajaa. Kyseinen henkilö toimi eduskunnassa muun muassa oppivelvollisuuslain voimaantulon hyväksi sekä teki aloitteen äitiyspakkauksesta ja tupakoinnin kieltämisestä alle 18-vuotiailta.

🌷 Kuvan myötä toivotamme myös hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

Oikea vastaus: Ylivieska. Kuvassa taiteilija Teemu Palorannan tekemä Anna Ängeslevä -patsas. Näet patsaan, kun ajat Ylivieskan keskustan ohi Kalajoen ja Nivalan väliä.

Seuraava kuva julkaistaan 16.3.2022.