Mielikuvia-tapahtuma Peltolassa

Von Bagh koulutuskeskus, Peltola, Oulu

Nyt viritetään mielet ja sävelkorvat hyvälle taajuudelle!

Mikä on Mielikuvia-tapahtuma?

Mielikuvia on kolmannen kerran järjestettävä kulttuuritapahtuma, jossa tiede ja taide yhdistyvät puhuttelevalla tavalla. Tapahtuman rungon muodostavat erilaiset taide-elämykset ja niihin liittyvät tieteet. Esimerkiksi psykiatria, historia ja kirjallisuustiede sekä taiteen ja kulttuurin kuten musiikin, elokuvan, sarjakuvan ja kirjallisuusedustajien puheenvuorot. Tapahtuman teemat kietoutuvat tavalla tai toisella mielenterveyden ja -sairauden ilmiöiden ympärille.

Ohjelma

Lauantai 3.9. kello 10-16, von Bagh koulutuskeskus, Peltola:

Kello 10 Kiertokävely:– Oulunsuun sairaala-alue ja von Baghin kotitalo. Vetäjänä Jukka Korhonen.  Jukka Tervo esittää musiikkia.

Kello 12-16 ohjelma von Bagh koulutuskeskuksessa:

– Luento:”Musiikki mielessä ja aivojen kuntoutuksessa”, psykologi, väitöskirjatutkija Anni Pitkäniemi Helsingin yliopistosta.– Luento:”Musiikki mielisairaalassa”, psykoterapeutti, väitöskirjatutkija Sami Tynys Jyväskylän yliopistosta.– Yleisökeskustelut:mukana musiikkiterapeutti, kirjailija ja muusikko Jukka Tervo.– Musiikkia:muusikko Väisänen, joka katsoo maailmaa ja meitä ihmisiä vinksahtaneesta, humoristisesta ja lämpimän inhimillisestä näkökulmasta.– musiikkiterapeutti, kirjailija ja muusikko Jukka Tervo esittää kappaleitaan, jotka pohjautuvat pitkän ammattiosaamisen ja erilaisten elämien kohtaamisiin.– Näyttely:sarjakuvataiteilija, muusikko Jussi Hukkasen piirrosoriginaaleja Viimeinen testamentti -sarkakuva-albumista.Tapahtuman juontaja ja keskusteluiden moderaattori on toimittaja ja radiojuontaja, musiikintekijä Kati Jurkko.POPUP-kahvilaa pitää Steinerkoulun 5. luokka.