Asiaa siirtyvälle henkilöstölle

Me 17 000–18 000 ammattilaista

Uusi hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Muutos vaikuttaa sinun, minun ja 17 000–18 000 muun Pohjois-Pohjanmaalla työskentelevän sote-alan tai pelastuslaitoksen työntekijän työhön. Uudistuksen myötä olemme kaikki saman sateenvarjon alla.

Haluamme tarjota sinulle ajankohtaista tietoa muutoksen etenemisestä sekä kutsua sinut mukaan keskusteluun. Tämä sivu on yhteinen väliaikainen intramme, josta löydät mm. henkilöstön uutiskirjeet, linkin POPup-aamukahveille sekä kanavan kysymyksiä ja ajatusten jakamista varten. Sivuille tulee myös koulutuskalenteri.

POPup-aamukahvit

Aamukahvit on Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstön yhteinen kohtaamispaikka, jossa jutellaan ajankohtaisista asioista. Tilaisuus järjestetään Teams-tapahtumana. Kysymyksiä ja kommentteja voi esittää tapahtuman viestipalstalla tai puheenvuoroa pyytäen.

Voit lähettää kysymyksiä etukäteen Padlet-seinälle tai sähköpostitse popsote (a) gmail.com.

Kysy tai kommentoi (Padlet-seinä)

Katso aamukahvitallenteita (YouTube)

Osallistu aamukahveille joka toinen perjantai (Teams)

Tammikuun ensimmäiset aamukahvit juodaan 14.1.2022. POPup-aamukahveja järjestetään joka toinen viikko, eli 14.1., 28.1., 11.2., 25.2., (11.3. hiihtoloma), 25.3., 8.4., 22.4., 6.5., 20.5. klo 9–9.30.

POPup-aamukahvien materiaalit

Jarkko Raatikainen: Hyvinvointialueen valmistelu – talous ja hankinnat 14.1.2022 (pdf)

POPposti

POPposti kahden viikon välein ilmestyvä uutiskirje hyvinvointialueen henkilöstölle. POPpostit löydät tästä:

POPposti 4/2021

POPposti 3/2021

POPposti 2/2021

POPposti 1/2021

Otamme mielellämme vastaan juttuideoita ja palautetta! Lähetä viestiä osoitteeseen outi.korhonen@popsote.fi.

Koulutuskalenteri

Henkilöstön koulutuskalenteri on nyt julkaistu. Koulutuskalenterista saa helposti tietoa tulevista tapahtumista ja koulutuksista.

Avaa koulutuskalenteri

Vaalihaaste

Viedään voitto kotiin! Se hyvinvointialue, jolla on keskinäisistä haasteeseen osallistuvista alueista korkein äänestysprosentti, on voittaja. Pohjois-Pohjanmaalla kahvit tarjotaan kunnassa, jossa äänestetään vilkkaimmin.

Jos me kaikki 17 000 – 18 000 ammattilaista äänestämme ja saamme rekrytoitua mukaan muutaman lisä-äänestäjän, niin meillähän todella on kaikki mahdollisuudet voittoon! Ja onhan kyse juuri meidän työpaikoista.

Aluevaalit

Ensimmäiset aluevaalit, jossa kansalaiset pääsevät valitsemaan suoraan, ketkä sote- ja pelastuspalveluista päättävät, järjestetään 23.1.2022. Tähän asti sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestäminen on ollut kuntien vastuulla. Jatkossa niistä vastaavat hyvinvointialueet. Hyvinvointialueella on itsehallinto, ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto. Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen.

Tiedot aluevaalien ehdokkaista on julkaistu. Asuinpaikkasi määrittelee, minkä hyvinvointialueen ehdokasta voit äänestää. Hyvinvointialueita on 21. Jos olet äänioikeutettu, sinulle postitetaan äänioikeusilmoitus joulukuun aikana. Jos olet ilmoittanut vastaanottavasi viranomaistiedotteet sähköisesti, ilmoitus äänioikeudesta lähetetään sinulle Suomi.fi-palveluun.

Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 12.-18.1.2022 Ennakkoäänestysaikana voit valita äänestyspaikan vapaasti. Vaalipäivänä 23.1.2022 voit äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka mainitaan sinulle lähetetyssä äänioikeusilmoituksessa.

Tutustu aluevaaliehdokkaisiin

Jaa ajatuksesi!

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko kommentoida? Tämä kanava on henkilöstön kysymyksiä ja ideoita varten.
Voit jättää meille myös sähköpostiosoitteesi.

Keskustelukortit tukemaan ja ohjaamaan henkilöstöviestinnässä

Lukijalle

Uusi hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Muutos vaikuttaa 17 000–18 000 Pohjois-Pohjanmaalla työskentelevän sote-alan tai pelastuslaitoksen työntekijän työhön. Muutos herättää varmasti keskustelua kahvihuoneissa ja palavereissa, ja aiheeseen kannattaakin työyhteisössä paneutua. ​

Korttien tarkoitus on toimia apuna, kun meneillään olevaa uudistuksesta keskustellaan työyksiköissä. Korteissa on fiiliskortteja, joiden avulla voidaan keskustella siitä, mitä ajatuksia ja tunteita muutos herättää, sekä faktakortteja, joissa muutoksesta kerrotaan lyhyesti ja ytimekkäästä nyt olemassa olevan tiedon valossa. Korteista voi poimia kuhunkin tilanteeseen sopivat tai ottaa keskusteluun kaikki kortit. Kortteja voi käyttää esimerkiksi ryhmäkeskustelussa ohjaamaan keskustelua. ​