Info2: Kotoutumista tukevat toimenpiteet

Verkossa

ELY-keskus

Vuoden 2023 alussa hyvinvointialueet aloittavat toimintansa. Kotoutumislain mukaiset kunnalle nyt kuuluvat kotoutumisen edistämiseen liittyvät tehtävät eivät siirry uudistuksessa hyvinvointialueen tehtäviksi, vaan kunnat vastaavat niistä jatkossakin. Uusi laki kotoutumisen edistämisestä astuu voimaan näillä näkymin vuonna 2024, mikä edelleen lisää kunnan tehtäviä kotoutumisen edistämisestä vastaavana tahona. Käymme infoissa läpi asioita erityisesti kunnan tehtäviä tukevasta näkökulmasta sekä hyvinvointialueen rajapintaa huomioiden.

Vuoden vaihteessa tapahtuvaa muutosta varten tarjoamme tueksenne infoja, joiden avulla saatte käsityksen siitä, mikä kunnan rooli kotoutumisen tukemisessa on ja miten työtä voi käytännössä tehdä.

  • Info 1: Perustietoa kotoutumisesta kunnan toimijoille pidettiin 1.6. ja sen aineisto on löydettävissä Työ- ja elinkeinoministeriön kumppanuusalustan https://kumppanuusalusta.kotoutuminen.fi/ Pohjois-Pohjanmaan Kotoutumistyön verkosto -työtilasta.
  • Infot toteutetaan Teams-yhteydellä eikä niitä tallenneta.
  • Voit välittää tietoa kunnassasi infoista muillekin, osallistujien määrää ei ole kuntakohtaisesti rajattu.

 

Kotoutumista tukevat toimenpiteet 25.8.2022

  • Ilmoittautuminen 24.8. mennessä
  • Teams osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille ennen tilaisuutta
  • Opi kotoutumisesta -verkkokoulutuksesta suositellaan tutustumaan osioon “Työikäisten kotoutumisen palvelut” https://kotoutuminen.fi/opikotoutumisesta.

 

Muut info-tilaisuudet

  • Info 3: Alkukartoitus ja kotoutumissuunnitelma (aikataulu tarkentuu myöhemmin)
  • Info 4: Asiakkaan kohtaaminen ja tulkkaaminen (20.10 klo 8:15-9:45)
  • Info 5: Kotoutumisasioiden työkokous (aikataulu tarkentuu myöhemmin)

 

Työn tueksi on eväitä jaossa jo nyt. Jos et ole jo mukana Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueiden kotouttamistyön uutiskirjeen jakelussa, niin voit tilata sen osoitteesta https://kehaemail.sst.fi/contacts/subscribe/ely/446.

Kirje ilmestyy noin kerran kuussa ja uusimman kirjeen voit lukea tästä: https://ely-kainuu.viestitys.fi/messages/view/146/0/43e54c6bceaa1960efffe02890164f51.

 

ELY-keskuksessa kotoutumistyötä tukemassa ovat maahanmuuttoasiantuntijat Erja Leppälä sekä Anna-Mari Väänänen ja maahanmuuttopäällikkö Hanna Määttä. Uutiskirjettä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä suunnittelija Paula Saarelaan.

Hyvinvointialuevalmistelussa kotoutumiseen liittyvissä asioissa valmistelijana toimii Anu Holappa.

 

Lisätietoja:

Erja Leppälä
Maahanmuuttoasiantuntija
erja.leppala@ely-keskus.fi
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Veteraanikatu 1, PL 86, 90101 Oulu
www.ely-keskus.fi/pohjois-pohjanmaa