Ryhmä toivon tukijana

Scandic Oulu Station, Kajaaninkatu 17, Oulu

Kuvaus

Kaipaatko uusia keinoja tukea asiakkaitasi? Oletteko kokeilleet ryhmätapaamisia? Tuntuuko ryhmän ohjaaminen kiinnostavalta, mutta myös vähän työläältä? Mitä se vaatisi minulta? Osaankohan? Ja onko niistä ryhmistä osallistujille oikeasti hyötyä? Entä kuinka toimisi työparimalli ammattilainen – vertaisohjaaja?

Porukkaan kuuluminen, ajatusten vaihto, kokemus siitä, että toisilla ihmisillä on samankaltaisia vaikeuksia kuin itsellä ja toisten tarinoiden kuuleminen ovat suurimpia toivoa herättäviä ja toipumista tukevia asioita. Koulutus rohkaise ammatillisesti ohjatun ryhmätoiminnan aloittamiseen.

Voimavararyhmiä, arkivinkkiryhmiä, tapaamisryhmiä… Tutustumme yhdessä erilaisiin ryhmämuotoihin, mahdollisuuksiin ohjata ryhmiä yksilötyön rinnalla sekä aihepiireihin, jonka ympärille toiminta voisi rakentua.

Ryhmiin liittyy monenlaisia haasteita. Miten sitouttaa ihmisiä mukaan? Miten tukea keskustelun syntymistä? Kuinka saada mukaan myös kaikkein hiljaisimmat tai rohkaista heitä, joille sosiaaliset tilanteet ovat ahdistavia ja tunteista puhuminen on vaikeaa? Kuinka hillitä äänekkäintä, että toisetkin saavat tilaa? Mikä on ryhmää koossa pitävä tunnetavoite? Mitkä ovat ryhmän rakenteet ja rajat?

Opettelemme ryhmänohjauksen perusvalmiuksia ja tutustumme helppoihin, toiminnallisiin työvälineisiin, joita käyttää keskustelun avauksiin ja yhteiseen ryhmätyöskentelyyn.

 

Kenelle

  • Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille, jotka kaipaavat uusia työvälineitä ja ryhmämuotoista toimintaa.
  • Mukaan mahtuu 20 osallistujaa.
  • Koulutus on maksuton.
  • Kouluttajana Sanna Hyry ja Tarja Tikkanen, Mielenterveyden keskusliitto

 

Ohjeet

Tässä Mielenterveyden keskusliiton maksuttomassa koulutuksessa noudatetaan seuraavia peruutusehtoja:

Osallistumisen peruminen ilman kuluja on mahdollista edellisenä päivänä ennen tapahtumaa.
Jos peruutusta ei ole tehty lainkaan, veloitetaan toimisto- ja hävikkiruokakuluina 30 €. Haluamme minimoida ilmoittautuneille varatun tarjoilun hävikin.
Toisen henkilön voi vaihtaa maksutta osallistujaksi, mikäli se on tapahtuman kohderyhmän kannalta mahdollista. Ota yhteyttä kouluttajaan.

 

Peruutusehdot

Osallistumisen peruminen ilman kuluja on mahdollista edellisenä päivänä ennen tapahtumaa. Jos peruutusta ei ole tehty lainkaan, veloitetaan toimisto- ja hävikkiruokakuluina 30 €. Haluamme minimoida ilmoittautuneille varatun tarjoilun hävikin. Toisen henkilön voi vaihtaa maksutta osallistujaksi, mikäli se on tapahtuman kohderyhmän kannalta mahdollista.

Lisätietoja

Sanna Hyry 040 827 2665, sanna.hyry@mtkl.fi tai
Tarja Tikkanen 040 450 86306, tarja.tikkanen@mtkl.fi
Tapahtumakalenteri | MTKL