Webinaari tuki- ja liikuntaelin vaivojen moniammatillisesta hoidosta sekä kroonistumisen ennaltaehkäisystä

Verkossa

Tervetuloa webinaariin tuki- ja liikuntaelin vaivojen moniammatillisesta hoidosta sekä kroonistumisen ennaltaehkäisystä. Luvassa on ajankohtaista koulutusta fysioterapeutin suoravastaanottotoiminnasta hoitajille ja lääkäreille sekä fysioterapeuteille!

Tuki- ja liikuntaelin (TULE) vaivat ovat tavallisimpia syitä perusterveydenhuoltoon hakeutumiseen. Ymmärryksemme TULE vaivojen syistä, mihin tutkimisessa kannattaa keskittyä ja mitä hoidon tulisi olla, on kehittynyt huimasti lyhyen ajan sisällä. Kiitos nopeasti laajentuvan tieteellisen näytön. Yksi kehitysaskel alalla on ollut fysioterapeutin suoravastaanottotoiminta, joka on jo laajasti käytössä Suomessa.

Jaettu ymmärrys ja tietopohja TULE vaivoista eri terveydenhuollon toimijoiden välillä on tärkeää, jotta moniammatillinen toiminta on mahdollista ja potilaan hoitopolussa säilyy punainen lanka. Jotta vastaanotolla saa tärkeimmät asiat käsiteltyä, tulee priorisoida ja keskittyä tärkeimpiin oireeseen vaikuttaviin tekijöihin. Näin TULE vaivojen hoidosta sekä kroonistumisen ennaltaehkäisystä saadaan mahdollisimman tehokasta.

Ohjelma

Kouluttajana Mikko Lausmaa ja koulutustilaisuutta alustaa Timo Pehkonen.

kello 9-11 Luento fysioterapeuteille

Luennolla tarkastelemme kriittisesti, mikä on olennaista tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimisessa ja hoidossa fysioterapeutin vastaanotolla. Painotamme suoravastaanottotapahtumaa, mutta puhumme myös laajemmin TULE vaivoista.

kello 12-15 Luento lääkäreille ja hoitajille

Luennolla tarkastelemme kriittisesti, mikä on olennaista tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimisessa ja hoidossa sekä mihin asioihin kiireisellä vastaanotolla kannattaa keskittyä. Lisäksi puhumme, mitä fysioterapeutin suoravastaanotto toiminta on, miten se toimii ja tukee TULE oireisen hoitopolkua.

Luentomateriaalit ja -tallenteet

Luento fysioterapeuteille

Luentomateriaali fysioterapeuteille (pdf)

Webinaarin tallenne (YouTube, video)

Luento lääkäreille ja hoitajille

Luentomateriaali lääkäreille ja hoitajille (pdf)

Webinaarin tallenne (Tulossa)

Lisätiedot

Riitta Maunuvaara
Palveluesimies, kuntoutus
riitta.maunuvaara@ras.fi
0401358515