Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositukset käytäntöön koulutus
Verkossa
Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositukset käytäntöön koulutus
Aika: Keskiviikko 11.5.2022 klo 12:00–15:30
Paikka: OYS kuntoutuksen luentosali A101, Aapistie 7, Oulu. Seminaariin voi osallistua myös etäyhteydellä, teams- linkki lähetetään myöhemmin.
Koulutuksen sisältö
-
-
-
-
- 12:00 Avaus, Ikääntyneen ravitsemusterveyden edistäminen,
Päivi Hirsso, ylilääkäri, Pohjoispohjanmaan sairaanhoitopiiri - 12:10 Ikääntyneen hyvä ruoka ja ravitsemus,
Satu Jyväkorpi, erityisasiantuntija, Valtion ravitsemusneuvottelukunta - 12:35 Kodinomainen ruokailu,
Eija Hiltunen, ravitsemustoimen johtaja, Gaius- säätiö - 13:05 Ikääntyneiden ravitsemuksen erityispiirteet,
Satu Jyväkorpi, erityisasiantuntija, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
- 12:00 Avaus, Ikääntyneen ravitsemusterveyden edistäminen,
-
-
-
-
-
-
-
- 13:45 Tauko, näyttelyyn tutustuminen
-
-
-
-
-
-
-
- 14:15 Ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoito ja sen toteuttaminen,
Tanja Seppä, ravitsemusterapeutti, Oulun kaupunki - 14:45 Pitkäaikaishoidon ruokapalvelut Oulun kaupungissa,
Maiju Tuisku, palvelupäällikkö ja Riittakaisa Pihlaja, palveluesimies, Oulun kaupunki - 15:15 Valtionravitsemusneuvottelukunnan terveiset ja jatkosuunnitelmat,
Arja Lyytikäinen, pääsihteeri, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
- 14:15 Ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoito ja sen toteuttaminen,
-
-
-
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on tehdä tunnetuksi ikääntyneiden ruokasuosituksia ja viedä käytäntöön suositukseen kirjattuja hyviä käytäntöjä
Lisätietoja ja sähköisiä linkkejä:
-
-
-
-
- VRN ja THL: Vireyttä seniorivuosiin – Ikääntyneiden ruokasuositus https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-472-1
- https://www.ruokavirasto.fi/ikaantyneidenruoka
- https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio > Ravitsemus- ja ruokasuositukset > Ikääntyneet
-
-
-